Tip os
  • 1/: Deltagerne bor på det lækre Ocean Paradise Resort med udsigt til havet og omgivet af frodig vegetation og svajende palmer.
  • 1/: Zanzibar lokker med det hele både til den aktive og den mere nydende turist.
  • 1/: Zanzibar lokker med det hele både til den aktive og den mere nydende turist.
  • 1/: Smukkere bliver det vel næppe?

Den ukronede juvel

15 dages rejse til Zanzibar med udflugter og afslapning. Afgang fra Billund 8. marts
03. oktober 2015, 06.00

Hvis du er typen, der drømmer dig hen på kridhvide sandstrande med azurblåt vand og svajende palmer og samtidig holder af duften af fremmede krydderier, lyden af vilde dyr og dykkeroplevelser i særklasse, så er det nu, du skal være opmærksom.

I samarbejde med Bravo Tours tilbyder Læserklubben 15 dages fantastisk ferie på øen Zanzibar, der ligger ud for Tanzanias kyst. Her er du garanteret sol og varme garneret med spændende oplevelser i Stone Town, hvor historiens vingesus virkeliggøres med besøg på pladsen for slavehandel og Dr. Livingstones gamle hus. Duft, smag og rør ved krydderier i plantagerne, som du kun kender fra krydderihylderne i Danmark og kom tæt på naturen og de sjældne rødhårede aber.

Paradis på jorden

Deltagerne bor på det lækre Ocean Paradise Resort (kategori 4), der nærmest er et paradis på jorden. Hotellet ligger på Zanzibars nordøstlige side med en imponerende og direkte udsigt til det turkisfarvede ocean - og samtidig omgivet af frodig vegetation, kokospalmer og smukke blomsterfyldte haver. Hotellet byder på tre restauranter, der serverer både fantastisk mad og suveræn udsigt.

Tirsdag 8. marts flyves der direkte fra Billund til Zanzibar med et enkelt tankstop i Hurghada og retur igen på samme vis 22. marts. Vi har inkluderet gratis parkering i Billund.

I rejsens pris har vi også inluderet fire udflugter:

Stone Town byrundtur: I de smalle gader, der snor sig på kryds og tværs træder vi indenfor i en svunden tid. Byen syder af liv og dufte, og vi lader os indrulle. Stone Town byder på en fantastisk stemning, men også på en grufuld historie, nemlig slavehandel. Vi går en tur i de gamle slavekældre og oplever slavernes virkelighed på tætteste hold. Også den anglikanske kirke fra 1873, der ligger på det sted, hvor slavernes skæbne blev bestemt, kommer vi forbi.

Frugt- og fiskemarkedet passeres, inden vi fortsætter til sultanpaladset, der nu er et spændende museum indeholdende mange fine fund, som Dr. Livingstones medicintaske, en dhow-båd i fuld størrelse og meget andet. House of Wonders, det gamle fort og havnen er også på dagens program.

Krydderitur: Se, hvor peberet egentlig gror og hvor kanelen stammer fra. Tag med på opdagelse og find krydderier og eksotiske frugter, vi kun kender fra hylderne i supermarkedet.

Allerede i 1500-tallet blev Zanzibar berømt - ikke for kridhvide sandstrande, men for krydderier, der idag stadig er en af øens store indtægtskilder.

Vi starter på krydderifarmen og tager dernæst forbi Kidichis persiske bade, som sultanen fik bygget til sin kone, prinsesse Sheherezade. Sluttelig besøger vi Dr. Livingstones hus, hvor han i perioder boede og arbejdede.

Dette er en udflugt, der giver et godt indblik i, hvordan de lokale lever udenfor byen og øens landbrug.

Jozani abeskov: Vi tager på eventyr i Zanzibars sidste urskov. Følger de små stier gennem skoven og magroven, mens vi undervejs hører mere om økosystemet og dyrelivet. Skoven har mange pattedyrarter, men den mest unikke er den røde colobusabe, der er en af de mest truede abearter i verden.

Sunset Cruise: Sidst på eftermiddagen sejler vi ud fra Chawaka Bay, hvorfra vi skal nyde synet af den flotteste solnedgang. Alt efter tidevandet sætter vi kursen, for at finde det bedste sted at se solen gå ned. Der bliver mulighed for at tage en dukkert i det azurblå hav eller nyde en drink på båden.

En smuk og betagende oplevelse.

Måske safari?

Du har også muligheden for at kombinere Zanzibar med en todages safaritur i Saadani National Park på fastlandet. Deltagerne flyver ud til parken om morgenen og har hele dagen samt næste dag indtil efter frokost. Her er der stor mulighed for at se elefanter, løver, leoparder, bøfler, antiloper, flodheste, krokodiller samt en masse fuglearter i deres rette element. Nationalparken er et mix af savanne og skov og ligger fantastisk ned til havet. Turen indeholder såvel sejlads ned af floden som jeepture, mad og overnatning. Turen koster 4300 kroner (tillæg for eneværelse).

Rejsen koster

Prisen for denne rejse er for avisens abonnenter 15.998 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 16.298 kroner. Eneværelsestillægget er på 2000 kroner.

I prisen er inkluderet:

Parkering i Billund lufthavn

Fly til Zanzibar t/r

Mad om bord på flyet

Transport til/fra lufthavnen

Ocean Paradise Resort (Superior Garden rooms)

Morgenmad

Fire udflugter (Stone Town - Krydderitur - Jozani abeskov - Sunset Cruise)

Danske rejseledere

Tilmelding til Læserklubben

Se det fulde program på www.læserklubben.dk

Ordet er dit