Tip os
Lene Fuglsbjerg Søgaard.

Debat: Halal - du betaler muslimsk skat

14. august 2017, 15.28

HALAL En rituel slagtemetode? Ja, det er det. Men det er i grunden slet ikke det, det dybest set handler om.

Det handler om, hvad du støtter hver gang, du køber et halal-certificeret produkt.

Du betaler en muslimsk skat, som sandsynligvis bruges til at finansiere udbredelse af islam. Man kunne også kalde det for en muslimsk kirkeskat.

Det saudiarabiske regime har dikteret, at danske virksomheder skal betale til Muslim World Leagues, hvis virksomheden vil eksportere til landet.

Muslim World Leagues er dannet for at sprede den saudiarabiske fortolkning af islam globalt! Et middelalderligt »ordensreglement«, der minder en del om de religiøst betingede forbud og påbud, Taleban-militsen indførte, da den var ved magten i Afghanistan.

Muslim World Leagues går blandt andet ind for kvindeundertrykkelse, dødsstraf til homoseksuelle, afskaffelse af demokrati og er i øvrigt imod religionsfrihed. Holdninger, der set fra et vestligt perspektiv, er meget problematiske.

Pengene, der betales til Muslim World Leagues, er altså i sidste ende med til at finansiere en propagandamaskine. Penge, du betaler hver gang, du køber et halal-certificeret produkt!

I løbet af de seneste 10 - 15 år er halal blevet en integreret del af dansk fødevareproduktion.

Måske tænker du ikke engang over det, eller er opmærksom på, når du køber et halal-produkt?

Halal-afgiften er pålagt rigtigt mange varegrupper. Det være sig lam, kylling, oksekød, mælk, smør, husblas, kage, citronsyre, kosmetik, sodavand, slik og mange andre grupper. Og når du som kristen sidder med din juleand juleaften, ja så er anden højst sandsynlig halal-certificeret!

Desuden er mange produkter slet ikke halal-mærket til trods for, at de er halal-certificeret!

I følge analysevirksomheden Thomson Reuters vil det globale marked for halal i 2018 udgøre 9000 milliarder kroner! Det svarer til 17,4 procent af det samlede globale fødevaremarked.

Gad vide hvor stor en andel Danmark bidrager med?

Som demokratisk samfund skal vi tage hensyn til minoriteten - men minoriteten bør ikke dominerer majoriteten!

Ordet er dit