Tip os
Mange tilskuere trodsede regnbygerne, da norske Alexander Kristoff i rød trøje sejrede ved EM.
Foto: Tom Laursen


Cykel-EM giver smag på mere

Regnen kostede tilskuere, men Herning får stor ros, og eventchef drømmer om at få EM tilbage om nogle år
07. august 2017, 13.56

Tilskuerinteressen nåede aldrig de højder, som man drømte om på forhånd. Men Herning får ros fra alle sider for afviklingen af EM i landevejscykling, der sluttede i går.

Den europæiske cykelunion, UEC, glæder sig over, at EM igen voksede i omfang og ikke mindst eksponering. I år var der hele 751 ryttere fra 47 lande, og tv-billederne nåede ud til 70 lande.

- Vejret har været ærgerligt, men det kan ingen gøre noget ved. Det har selvfølgelig betydet, at der ikke har været så mange mennesker til løbene, som vi havde håbet. Men på alle andre niveauer har det været et fornemt mesterskab. Alt har fungeret, og det er flot at se, at værtslandet vinder hele fire guldmedaljer og ni medaljer i alt, siger David Lappartient, præsident for UEC.

Også Danmarks Cykle Union har de flotte ord fremme.

- Dette EM har med al tydelighed understreget Danmarks kapacitet, vilje og evne til at skabe de bedst mulige rammer for store cykelevents, siger Henrik Jess Jensen, formand for Danmarks Cykle Union.

Også direktør Lars Lundov fra Sport Event Denmark er godt tilfreds, og han åbner for, at EM en dag kan vende tilbage til Herning.

For der er åbenlyst grøde i dansk cykling, der høstede hele ni EM-medaljer, og interessen er der.

- Jeg synes, det har været en flot event, og uden at kende seertallene ved jeg, at vi har fået rigtig flot eksponering. Der er blevet sendt tv-billeder ud til 70 lande, pointerer Lars Lundov og fastslår:

- Det kan sagtens være, at vi laver EM igen om nogle år. Det vil jeg ikke afvise.

Ordet er dit