Tip os
Allan Kristensen, Hernings nye citychef, gætter på en 3-1-sejr til FC Midtjylland, der søndag eftermiddag møder topholdet FC Nordsjælland på MCH Arena.?
Foto: Henrik Ole Jensen

Citychefen er på hattrick-jagt

Allan Kristensen, Hernings nye citychef, har indledt tipssæsonen med to træffere. Han tror på FCM-sejr søndag
13. august 2017, 06.29

TIPPER Hernings nye citychef har blot siddet i stolen siden 1. juni, men Allan Kristensen har allerede fået en forrygende start som cityforeningens repræsentant i Folkebladets tipskonkurrence. Her er det blevet til to fuldtræffere ud af lige så mange mulige.

- Nu går jeg naturligvis efter hattricket, smiler Allan Kristensen, der ramte plet med sine gæt på slutresultaterne af FC Midtjyllands to seneste hjemmekampe mod Silkeborg IF (2-0) og Randers FC (2-1).

Han fastholder sit bud forud for søndagens hjemmebaneopgør mod topholdet FC Nordsjælland. Mens FCM har hentet seks point i fire liga-matcher, møder nordsjællænderne frem på MCH Arena med maksimumpoint: 12 point for fire kampe.

- Jeg tror dog stadig, at FCM vinder 3-1. Nordsjælland har gjort det godt, selvom de har solgt ud af mange profiler. Deres unge folk har igen grebet chancen, men på et eller andet tidspunkt er der et hold, som sætter kilen i FCN - og det bliver FC Midtjylland på søndag, vurderer Allan Kristensen.

Citychefen forventer en midtjysk trodsreaktion oven på sidste weekends blamage-nederlag ude mod oprykkerne fra FC Helsingør.

- FCM's sæson og spillet generelt har været meget svingende. Men skuffelsen mod Helsingør bør være et tiltrængt »wakeup-call« for FCM-spillerne. Jeg er sikker på, de løfter sig og revanchere sig. Og det går ud over FC Nordsjælland, fastslår han.

De gode historier

47-årige Allan Kristensen er vokset op i Hammerum og har i dag bopæl i Gjellerup. De seneste syv år han - i kraft af sin tidligere ansættelse hos Reklametryk i Sunds - stået for udgivelsen af Herning-magasinet »X-Klusiv«. Allan Kristensen har desuden oparbejdet et stort netværk i byen blandt andet fra CIP, hvor omkring 50 virksomheder og detailhandlende netværker og hjælper hinanden.

- I mit tidligere job var jeg med til at skrive og fortælle om de gode historier i Herning. I rollen som citychef kan jeg være med til at præge og føre de mange og gode lokalhistorier ud i livet. Det er min drivkraft, fortæller han.

FCM også byens ambassadør

Som fusionsklub sammensmeltet af moderklubberne Herning Fremad og Ikast FS hører FC Midtjylland til en af områdets mest positive fortællinger. Og Allan Kristensen har et særligt forhold til »ulvene«. Fra 1999 til 2002 var han tilknyttet som eventmaker.

- Dengang var jeg ansat til at skabe en ekstra indtægtskilde for FCM. Jeg arrangerede blandt andre firmafester, landskampsture, foredrag og koncerter, beretter Hernings citychef.

Allan Kristensen ser FC Midtjylland som et af de bærende fyrtårne i Herning og lokalområdet.

- FCM vil altid være mit danske hold, men også når jeg er i kontakt med borgerne, erhvervslivet og butikkerne, kan jeg mærke, at FCM betyder utroligt meget for Herning. De er byens ambassadører - og dem man også taler om, når jeg taler om Herning mulighederne her. Præcis som tilfældet er med Blue Fox i ishockey og de lokale håndboldklubber HC Midtjylland og FCM Håndbold, siger citychefen, der også har hjerte for den engelske klub Manchester United.

Ordet er dit