Tip os
  • 1/: Bornholm har en særpræget natur, der er en blandig af alle de nordiske lande.
  • 1/: Nyd de hyggelige byer med idylliske små bindingsværkshuse.
  • 1/: Vær´sgo og spis - »Sol over Gudhjem«.
  • 1/: Rundvisningen på Hammerhus indeholder drabelige fortællinger om konger, biskopper, krig og fred.
  • 1/: Fire ud af Danmarks syv rundkirker ligger på Bornholm. Du finder dem i Østerlars, Nyker, Olsker og Nylars.

Bornholm - den dejligste solskinsø

Nyd fem skønne forårsdage på Bornholm med daglige udflugter 29. maj-2. juni
24. januar 2016, 06.00

I den allerøstligste ende af Danmark ligger den smukkeste lille solskinsø.

Øen er som skabt til eventyr med Krøllebølletrolde, indespærrede prinsesser, middelalderlige borgruiner og en befolkning, der taler helt deres eget sprog.

Her er venligsindede indbyggere, ufremkommelige klipper, runde kirker og madretter, der kan få de fleste til at spærre øjenene op. Velkommen til Bornholm - til fem dage med oplevelser, der viser øens mange facetter.

Personlig service

Med Skave Turistfart som teknisk arrangør kører vi fra Herning søndag, 29. maj omkring klokken 7.30.

Opsamling i Hammerum, Ikast og Silkeborg. Undervejs serveres rundstykker og kaffe og ved frokosttid en fyldig sandwich.

Med passende pauser undervejs når vi, hen på eftermiddagen, Ystad, hvorfra vi sejler med Hurtigfærgen til Bornholm. På blot fem kvarter er vi fremme i Rønne, hvorefter vi kører direkte til vort charmerende hotel, Grethas Pension, der ligger i Sandvig.

Alle værelser/lejligheder er store og lyse - her er bad, wc, køleskab og tv samt et lille køkken. Vi er på halvpension, hvilket betyder morgenbuffet, middag med efterfølgende kaffe og til dagens udflugter er der »smør-selv-madpakker«. På Grethas Pension bliver der lagt stor vægt på den personlige service, hygge og nær kontakt.

Efter ankomst og indkvartering venter middagen.

Skønne udflugter

De følgende to dage skal vi på udflugter med lokalguide.

Mandag kommer vi en tur på den nordlige del af øen og tirsdag gælder det den sydlige del. På den måde får vi set alle de kendte steder og små byer, såsom Hammeren med den storslåede udsigt, rundkirker, Hammerhus med rundvisning i ruinerne, Almindingen med Rytterknægten, Dueodde strand og Danmarks østligste by, Svaneke. Overalt er der rig mulighed for at nyde den stille stemning i Sandvig havns hyggelige fiskermiljø med udsigt til bugten og Hammerknuden, slappe af og eventuelt besøge en af de mange kunsthåndværkere.

Sol over Gudhjem

Onsdag kører vi til Gudhjem. Her er mulighed for at sejle ud til øgruppen Ertholmene med Christiansø og Frederiksø, hvis vejret tillader det (egenbetaling cirka 220 kroner). Her kan opleves den helt særlige stemning, der kendetegner livet på øerne i dag. Øerne emmer af historie, og alt er fredet. I dag står fæstnings­mure, bastioner, tårne, bindingsværksbygninger og stenhytter næsten, som da den sidste soldat forlod fæstningen i 1856. Man opdager dog hurtigt, at det ikke er et stillestående ø-museum, der besøges. I de historiske kulisser eksisterer i dag et velfungerende lille moderne samfund med cirka 100 faste beboere. Omtrent fem timer senere er skibet retur i Gudhjem, og vi kører til hotellet.

Ønsker man ikke at besøge Ertholmene, er man velkommen til at blive i Gudhjem, Bornholms ældste handelsby, hvor blandt andet glaspusteriet og røgeriet kan besøges.

Måske skal du også forkæle dig selv med en »Sol over Gudhjem«.

Øl og bolsjer

Torsdag må vi desværre tage afsked med solkinsøen. Efter morgenmaden kører vi først til Svaneke, Danmarks mindste købstad med de fint bevarede bindingsværkshuse, der spreder sig op af klipperne. Vi ser nærmere på det berømte torv med bryggeri, bolsjekogeri med mere og derefter til Rønne, øens største ø, hvor cirka en trejdedel af Bornholms befolkning bor. Klokken 16.30 skal vi med hurtigfærgen tilbage til Ystad og videre hjemad. Undervejs stopper vi for køb af aftensmad, inden vi er hjemme igen sidst på aftenen.

Prisen inkluderer

Prisen for denne busrejse er for avisens abonnenter i dobbeltværelse 3695 kroner per person. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 3895 kroner. Eneværelsestillæg på 600 kroner.

Prisen inkluderer:

Kørsel i røgfri bus

Dansk rejseleder hele vejen

Morgenkaffe og frokostsandwich i bussen

Færge- og broafgifter

Fire nætter med helpension

Udflugtsprogram

Drikkevarer og eventuel færge til Christiansø er ikke medregnet

Bestemt plads i bussen kan reserveres for 100 kroner.

Tilmelding til Læserklubben - gerne på mail.

Ordet er dit