Tip os
Dommen lød på 18 måneder bag tremmer til Black Army-medlem.
Foto: Colourbox

Black Army-medlem dømt for omfattende hashhandel

23-årig mand dømt for hashsalg i Herning og Vejle
11. september 2017, 16.30

Herning Et 23-årigt medlem af Black Army i Herning blev i dag ved Retten i Aarhus idømt halvandet års fængsel for sin andel i omfattende handel med hash. Det oplyser Østjyllands Politi.

Handlen har foregået i starten af 2017 fra hashklubber i Herning og Vejle.

Manden, der er fuldgyldigt medlem af Black Army, erkendte i retten, at han havde været med til at sælge hash fra to hashklubber i Herning og Vejle. Det har endnu ikke været muligt at få oplyst navnet på den dømte hos hverken politiet eller Retten i Aarhus.

- Han erkendte, at han været en slags mellemleder i klubberne, fortæller sagens anklager, Rasmus Gyldenløve.

Sagen mod den 23-årige blev behandlet som en tilståelsessag. I retten fortalte han om sin egen rolle, men ville ikke udtale sig om de andre sigtede i sagen.

Han erkendte, at han havde været med til at sælge 25,5 kilo hash fra hashklubben i Herning, mens der fra klubben i Vejle var blevet solgt fire kilo.

- Han forklarede, at hashklubben i Vejle ikke rigtigt var kommet op at køre, siger Rasmus Gyldenløve.

Han blev dog dømt for forsøg på salg af yderligere 10 kilo hash fra Vejle-klubben

Sagen er del af den store efterforskning foretaget af Særlig Efterforskning Vest rettet mod Black Army i Herning, der kulminerede 27. juni, hvor 16 adresser ransaget. I samme sag sidder yderligere ni personer lige nu varetægtsfængslet.

Alle grundlovsforhør i sagen er foregået for lukkede døre, så det er uvist, hvad de sigtede forklarede. Politiet vil heller ikke sige, hvor meget narkotika de er sigtet for at have solgt eller i hvor lang en periode.

Tilfreds anklager

Den 23-årige modtog dagens dom og skal forblive bag tremmer indtil afsoningen kan begynde.

Anklager Rasmus Gyldenløve er tilfreds med dagens dom.

- Der bliver lagt store efterforskningsmæssige ressourcer i bekæmpelse af bandekriminalitet, og det er positivt, at politiets store arbejde i denne sag har båret frugt, siger Rasmus Gyldenløve i en pressemeddelelse.

Ordet er dit