Tip os
Arkiv
Foto: Nils Lund

4000 computere til eleverne

Folkeskoleeleverne i Ikast-Brande med på IT-bølgen og have deres egne bærbarer
09. marts 2012, 10.22

3750 elevcomputere, 150 Ipads og 500 lærercomputere til en værdi af i alt 13,2 millioner kroner.

Det ønsker Børn- og Undervisningsudvalget at give til skolerne i Ikast-Brande Kommune i forbindelse med en IT-stategi for folkeskolerne i kommunen. Ifølge udvalget vil det nemlig være en fordel, hvis hver elev kan følge med fra sin egen skærm under undervisningen.

To modeller

Skolernes eksisterende computere står overfor en udskiftning, og det er i den forbindelse Børne- og Undervisningsudvalget i Ikast-Brande Kommune har udarbejdet et nyt forslag, som er delt op i to.

Det billigste forslag indebærer, at man satser på at en del af eleverne bruger deres egne computere. Den dyreste, at der købes ind, så skolerne råder over computere til alle.

- Det er et spørgsmål, om vi skal have 2350 eller 3750 computere. Vi håber selvfølgelig på, at alle elever kan få en bærbar, siger Evald Asp (S).

Hvis forslaget bliver bevilget pengene i Økonomi- og Planudvalget på tirsdag, og Byrådet siger god for IT-stategien 19. marts, så vil der blive sat gang i indkøbene, så der fra starten af det nye skoleår vil være nye bærbarer til eleverne rundt om på folkeskolerne. Pengene til de to forslag skal udelukkende gå til anlægsudgifter.

Udgift til drift af computerne er altså ikke medregnet.

Læs mere om forslaget i Herning Folkeblad fredag

Ordet er dit