Tip os
Andreas Steenberg.

Danske statsborgere skal kunne bo i Danmark med familien

19. juni 2017, 12.30

UDVISNING Igen og igen ser vi sager, hvor familier skilles ad. Danske statsborgere får deres børn eller ægtefæller udvist, og familier ender i dyb magtesløshed, vrede og sorg. Forleden besøgte jeg en sådan familie i Ikast-Brande kommune (Gludsted). Her er det smeden Jimmy, som har fået sin australske kone udvist.

Jimmy har boet en del år i Australien, blevet gift og fået tre børn. Sidste år valgte de at vende hjem til Danmark. Jimmy fik at vide, at familien godt kunne blive familiesammenført. Så de rejste hjem og skaffede et hus i Gludsted.

Men for få uger siden skete katastrofen. Familiesammenføringen var ikke gået igennem og så valgte regeringen, Socialdemokraterne og DF at stramme reglerne. Derfor er Jimmys kone blevet udvist, for nu skal han søge på nye regler. Jimmy skal tjene over 410.000kr for at få sin familie til landet, og det gør han desværre ikke.

Danmark skal ikke være verdens socialkontor. Men jeg synes sager som Jimmys er for langt ude! Jeg tror ikke, at de mange, som har stemt DF, V og S, vidste, at smede med dansk statsborgerskab nu ikke kan bo i Danmark med deres familie.

Jeg så helst, at statsborgere fik ret til at bo i Danmark med deres familie. Alle regelændringer i den retning er jeg med på.

Besøget gjorde stort indtryk. Flertallet på »Borgen« er massivt og der er stensikkert ikke ændringer på vej. Tværtimod kommer der nok flere stramninger. Derfor sætter jeg fokus på sagen. Vil man noget andet, så skal man stemme noget andet næste gang. Eller lægge pres på de tre store partier.

PS: familien har klaget over afgørelsen og fået nogle flere måneder mens sagen afgøres. Jeg krydser fingre for at de vinder.

Ordet er dit