Tip os
Vi indtager de gamle lokaler fra 1400-tallet og nyder det enorme kagebord med mere end 21 slags kager.

Det store sønderjyske kaffebord

Dagstur til herregården Sønderskov Hovedgaard med rundvisning efterfulgt af det store sønderjyske kaffebord med mindst 21 slags kager. Tag med Læserklubben på tur 20. aprilaf Lone Henningsenlgh@herningfolkeblad.dk
28. februar 2016, 15.00

Bussen fra Ans samler avislæsere op i Silkeborg onsdag, 20. april klokken 10.45 og efterfølgende i Ikast, Hammerum og Herning. Undervejs mod det sønderjyske serveres en let sandwich.

Efter en tur ned gennem det forårsklædte land kommer til vi den charmerende herregård, Sønderskov Hovedgård, der sammen med museet, fortæller om livet på herregården i perioden 1600-1650.

Vi ser stuerne, riddersalen og vægmalerierne fra 1600-tallet og får en levende fortælling af den lokale guide på stedet. Der foretages til stadighed udgravninger på Sønderskov og de mange spændende ting, der er fundet, er naturligvis også udstillet på museet.

Kager i alle afskygninger

Efter den informative rundvisning er det tid til at besøge herregårdskælderen.

Synes du, at det lyder lidt uhyggeligt, kan du bare slappe af. Vi skal ikke ned og jage spøgelser, men tværtimod sætte os godt til rette i den hyggelige restaurant, der er indrettet i lokaler fra 1400-tallet. I Thomas Juels sal er der dækket op med det store sønderjyske kaffebord - bestående af mindst 21 forskellige kager, som traditionen foreskriver.

Værsgo og spis - »her er nok bå kringel, sokeladeplaekach å søstekaech - å det hel ska vi da smaech«.

Sidst på eftermiddagen hjælper vi hinanden ind i bussen og kører stille og roligt tilbage mod Midtjylland.

Forventet hjemkomst mellem 17.45-18.20.

Prisen for denne skønne »kagedag« er for avisens abonnenter 470 kroner. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 520 kroner.

Ønsker du en bestemt plads i bussen, kan den reserveres for 50 kroner.

I prisen er inkluderet: Buskørsel i firestjernet bus, frokostsandwich, entre og rundvisning på herregården og det store sønderjyske kaffebord.

Tilmelding til Læserklubben.

Ordet er dit