Tip os
  • 1/: Nyd de festlige og farverige cubanere, der altid er klar på en snak.
  • 1/: Under opholdet skal vi selv prøve en af de mange amerikanerbiler, der præger gadebilledet.
  • 1/: »A man and his donkey« - ikke alle bruger biler som transportmiddel på Cuba, hvor de festlige og farverige cubanere, altid er klar på en snak.
  • 1/: Efter en hektisk rundrejse slapper vi af et par dage ved den skønne Varadero strand.

Den enlige stjerne - Cuba

12 dages rundrejse til et mageløst land med en anderledes historie og en charmerende befolkning. Rejs 10.-21. marts By Lone Henningsenlgh@herningfolkeblad.dk
19. oktober 2015, 08.19

Cubas nationalflag kaldet »Den Enlige Stjerne« passer rigtig godt til landet.

Den røde uafhængighedsstjerne, som symboliserer frihed, lighed og broderskab vejrer stolt over hele øen og vidner om et folk, der arbejder hårdt for at bygge deres fremtid.

Landet har i mange år været temmelig isoleret og selvom styret nu har løsnet grebet en smule, giver landet stadig indtryk af en svunden tid med gamle bygninger og amerikanerbiler fra 1950'erne.

Cuba er stadig et land, som på godt og ondt ikke findes magen til andre steder i verden.

Trods en stram økonomi er Cuba et foregangsland på blandt andet sundheds-, uddannelses- og kulturområdet.

Kulturen er siden revolutionen vægtet højt med den verdensberømte cubanske musik og ballet som fyrtårne. Det er ikke tilfældigt, at Asger Jorn har tilegnet et af sine største værker til det cubanske folk, at Ernest Hemingway donerede sin Nobelpris til samme, og at der midt i Havana står en buste af H.C Andersen.

En rejse til Cuba er også et møde med cubansk livsglæde, venlighed og smittende salsarytmer.

Funklende Havana

Alt dette og meget mere kan deltagerne i denne læserrejse glæde sig til både at se og høre mere om i selskab med en dygtig dansk rejseleder fra Ans Rejser, som er teknisk arrangør.

Deltagerne mødes med rejselederen i Billund lufthavn, hvorfra der er afgang torsdag morgen 10. marts. Med flyskifte i Amsterdam flyves der med KLM til Havana med ankomst lokal tid klokken 15.20. Transfer til vort firestjernede hotel, hvor vi skal bo de næste tre nætter. Velkomstmiddag på hotellet.

Havana var engang juvelen i den spanske krone, og byen funkler stadig på afstand. Her smelter romantik, nostalgi og historie sammen. Ved nærmere eftersyn opdager man imidlertid, at det meste af byen ikke er blevet malet siden revolutionen.

Tur i amerikanerbilerne

La Habana Vieja, Havanas storslåede gamle bydel fra kolonitiden, er dog et af de områder, som nu er ved at blive restaureret og sat på UNESCOs verdensarvliste. For at få hele stemningen med tager vi på opdagelse til fods fredag.

Sidst på eftermiddagen skal vi ud og prøve de gamle amerikanske biler på en køretur af en times varighed.

Lørdag koncentrerer vi os om Havanas moderne bydel. Vi ser blandt andet Fifth Avenue og Revolutionspladsen, hvor Fidel Castro holdt utallige taler til det cubanske folk. Sammen med de forskellige seværdigheder får vi et godt indblik i cubanske samfundsforhold før og nu. Også det gamle fæstningsanlæg ved indsejlingen til Havana samt Cojimar er på dagens program. Byen Cojimar havde stor betydning for Hemingway under opholdet i Havana og vi ser også dennes museum, Finca Vigia.

Det virkelige Cuba findes i provinsen, hvilket vi oplever søndag i Pinar del Rio, centrum for den gamle tobakstradition og der, hvor man finder den frodige og UNESCO-fredede Viñales-dal. Vi får tobaksindustrien under huden og kan nyde synet af de fantastiske landskaber og de gammeldags landsbyer.

De næste to nætter bor vi her i Viñalesdalen.

Mandag udforsker vi én af områdets mange grotter, når vi besøger Cueva del Indio (Indianergrotten). Grotten blev genopdaget i 1920 og inde i den veloplyste hule, finder man også en underjordisk flod, som vi skal sejle en lille tur på.

Tirsdag kører vi tværs over øen til Cienfuegos, der ligger i et område med store sukkerrørsmarker. Byen er klart en af de smukkeste på hele Cuba, grundlagt af franske immigranter fra USA. Arkitekturen og de brede boulevarder fortæller historier fra en svunden tid. Spændende rundtur i byen.

Rundrejsen går videre til Trinidad, hvor det undervejs er med at nyde de fantastiske udsigter til Det Caribiske Hav og Cubas næststørste bjergkæde.

Vidnesbyrd fra kolonitiden

Overnatning de næste to nætter i Trinidad. Denne fantastiske by er et enestående vidnesbyrd fra kolonitiden med røde tegltage, pastelfarvede facader, smedejernsgitre og brostensbelagte gader, og den er en af de bedstbevarede kolonibyer i hele Latinamerika. Sukkerproduktionen skabte enorme rigdomme, der blev omsat til palæer og andre arkitektoniske perler. Vi udforsker byen onsdag og nyder de mange overraskende momenter sammen med byens brede musikalske vifte.

Torsdag rejser vi mod Varadero, øst for Havana. Vi kører gennem sukkermølledalen til sukkerplantagen Manaca Iznaga med det 44 meter høje udkigstårn, hvorfra man holdt øje med slaverne. Selvom sukkerproduktionen stort set er mekaniseret, er det stadig den cubanske arbejderhelt macheteroén, der høster med sin machete.Turen går videre over sletterne til Santa Clara, der spillede en vigtig rolle under revolutionen og her er statuer, der hylder Che Guevara. I 1997 blev Che Guevareas jordiske rester flyttet hertil fra Bolivia og vi skal se mausoleet opført til ære for nationalhelten.

Efter en ordentlig omgang historie og frokost på en lokal restaurant fortsætter vi til Varadero, hvor en dejlig badeferie venter. Indkvartering på et lækkert firestjernet hotel med »All Inclusive«.

Feriebyen er kendt for sine kridhvide strande med krystalklart vand, så nyd en velfortjent slapper.

Søndag hen på dagen kører vi til lufthavnen og flyver via Amsterdam til Billund, hvor vi lander mandag klokken 11.35, lokal tid Prisen for denne fantastiske Cubarejse er for avisens abonnenter 18.998 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 19.498 kroner. Eneværelsestillæg på 2175 kroner.

I prisen er inkluderet:

Informationsmøde i god tid inden afrejsen

Flyrejse med KLM fra Billund t/r

Forplejning ombord

Overnatning på gode hoteller

Morgen- og aftensmad dagligt

5 frokoster

Ophold i Varadero med All Inclusive

Alle udflugter og transport i flg. program

Dansk ekspert rejseleder

Skatter, afgifter mv.

Ans Rejser er behjælpelig med ansøgning om visum. Dette koster i alt kr. 300,-

Se det fulde program på www.læserklubben.dk

Tilmelding til avisen.

Ordet er dit